Вперше в історії Канади одночасно припинили роботу два найбільших залізничних оператори країни - Canadian National Railway Co (CN) і Canadian Pacific Kansas City (CPKC). Це сталося після того, як напередодні минув термін, коли профспілки і керівництво компаній мали досягти нової угоди щодо умов праці.

Як пише ЦТС з посиланням на Splash, профспілка Teamsters Canada Rail Conference заявила, що "сторони залишаються далекими одна від одної, і як CN, так і CPKC почали призупинення роботи".

"Протягом цього процесу (переговорного. - ЦТС) CN і CPKC показали, що готові йти на компроміс із безпекою залізниці та розривати сім’ї, щоб заробити додаткові гроші. Залізниці байдужі і до фермерів, і до малого бізнесу, і до ланцюжків постачання, і до власних працівників. Вони зосереджені лише на збільшенні прибутку, навіть якщо це означає загрозу всій економіці", - сказав Пол Баучер, президент Teamsters Canada Rail.

Основними перешкодами для досягнення згоди, за його словами, залишаються вимоги компаній, а не профспілкові пропозиції.  

Зазначається, що ні CN, ні CPKC не пом’якшили свої спроби послабити захист щодо періодів відпочинку та розкладу, підвищуючи ризик проблем безпеки, пов’язаних із втомою. CN також продовжує вимагати схеми примусового переселення, за якою робітникам наказуватимуть переїжджати по всій країні, розриваючи родини.

Пауза в роботі найбільших залізничних компаній також, як очікується, вплине на роботу портів Канади.

Також серпень є першим з тих місяців, які можуть стати проблемними для північноамериканських ланцюгів постачання, оскільки 1 жовтня виникне реальна загроза масових протестів докерів на сході США та узбережжі Мексиканської затоки.