Станом на ранок 7 листопада польські перевізники, які влаштували страйк біля кордону з Україною, блокують три прикордонні пункти пропуску: "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ - Ягодин".

Як передає ЦТС, про це повідомили в Мінвідновлення. У відомстві заявили, що досі офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони.

"За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані", - відзначили в міністерстві.

"З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи "Шлях"", - говориться в повідомленні Мінвідновлення.

Раніше ЦТС писав, що основні вимоги, які скеровані перевізниками до польського міністерства інфраструктури, - відновлення з боку Польщі практики дозволів для українських перевізників. Інша вимога - аби польські вантажні автомобілі було виключено з Е-черги для порожніх автомобілів, які повертаються з України до Польщі. Також страйкарі вимагатють, щоб Польща припинила видавати ліцензії на перевезення для транспортних компаній з капіталом поза ЄС.