Об'єднання профспілок докерів портів атлантичного узбережжя Північної Америки ILA опублікувало заяву, в якій оголошується про заплановане на початок вересня засідання комісії в рамках підготовки до можливого страйку з 1 жовтня.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Цей страйк буде першим за майже півстоліття: минулого разу порти атлантичного узбережжя США страйкували 1977 року.

Старт переговорів між ILA з USMX, що представляє інтереси роботодавців у портах, минулого місяця було зірвано через загострення конфлікту навколо теми автоматизації термінальних операцій.

ILA заявив, що не сяде за стіл переговорів, поки на терміналі Maersk у порту Мобілі порушуються умови чинної угоди щодо заборони автоматизації.

Термін дії поточної угоди спливає наприкінці вересня. Цього тижня ILA також розіслав усім групам роботодавців повідомлення про те, що термін його дії не буде продовжено. Закон зобов'язує профспілку повідомити роботодавця про страйк у строк за 60 днів до його початку.

Journal of Commerce повідомив із посиланням на інформовані джерела, що профспілка вимагає підвищення заробітної плати докерів майже на 80% протягом шести років терміну дії наступного контракту.