Київська міська влада звернулась до патрульної поліції щодо посилення контролю за забороною проїзду великовагового транспорту мостом імені Є.О. Патона.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Як зазначають у Департаменті, рух вантажівок мостом Патона заборонений для зменшення тиску на конструкції штучної споруди. Водії, які порушують цю заборону, шкодять міській інфраструктурі та руйнують столичні стратегічні об’єкти, яким є цей міст.

Раніше міська влада зверталася до Уряду з вимогою невідкладно реставрувати міст Патона через р. Дніпро для уникнення аварійних ситуацій.

В КМДА нагадали, що за наполяганням Уряду, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Київ передав міст ім. Є.О. Патона для ремонту у проєкт "Велике будівництво". Постановою Кабінету міністрів України № 1271 замовником цих робіт визначено Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області. У січні 2023 року розпорядженням КМВА комунальна корпорація "Київавтодор" передала функції замовника з виконання робіт з реставрації Службі.