КМДА звернулася до Уряду з вимогою вжити заходів із реставрації мосту ім. Патона через річку Дніпро та підходів до нього для уникнення аварійних ситуацій.

Як пише ЦТС, про це повідомили у КМДА.

"За наполяганням Уряду, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України місто передало міст ім. Є.О. Патона для ремонту у проєкт "Велике будівництво". Так, Постановою Кабміну № 1271 замовником цих робіт визначено Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області", - йдеться в повідомленні.

У січні 2023 року розпорядженням КМВА комунальна корпорація "Київавтодор" передала функції замовника з виконання робіт з реставрації Службі.

"Столична адміністрація неодноразово зверталася до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області з проханням невідкладно вжити заходів із реставрації цього мосту, оскільки він має стратегічне значення для Києва. Однак протягом двох років жодних робіт для поліпшення стану споруди не проведено", - додали в відомстві.

Також в КМДА зазначили, що фахівці міського комунального підприємства "Київавтошляхміст" увесь цей час проводять цілодобовий моніторинг технічного стану споруди, постійно виконують комплекс робіт з її експлуатаційного утримання.