Завершено проектування Ієцьавського сервісного пункту залізничної магістралі Rail Baltica.

Як пише ЦТС, про це повідомила латвійська компанія Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL), відповідальна за реалізацію проекту в Латвії.

Від Державної залізничної технічної інспекції отримано остаточне схвалення проекту об'єкта обслуговування інфраструктури в Єцаві, і планується розпочати його будівництво.

Ділянка магістралі Rail Baltica від Риги до кордону з Литвою визначена як пріоритетна, і її будівництво має розпочатися найближчим часом.

Як зазначає EDzL, перші будівельні роботи за проектом за межами Риги плануються саме в Ієцьавському пункті, який стане базою логістики для будівництва магістралі та перевезення техніки та матеріалів із портів.

Площа сервісного пункту в Єцаві становитиме близько 16 гектарів. Тут планується побудувати залізничні колії шириною 1435 мм завдовжки близько 14 км, а також з'єднати їх із найближчими шляхами шириною 1520 мм.

Ще один сервісний пункт Rail Baltica буде розташований у Скулті.

У грудні 2021 року EDzL підписала договір про проектування сервісних пунктів з об'єднанням, до якого увійшли італійська компанія Sintagma Srl та латвійська BRD projekts. Вартість проектування за договором склала 1,85 млн євро.

Будівництво основної траси Rail Baltica у Латвії планується розпочати у 2024 році.