У Франції зупинився рух на швидкісній залізничній гілці у напрямку Париж-Марсель через наслідки сильного буревію на сході країни, - під загрозою плани до 80 000 пасажирів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Внаслідок сильних гроз зі шквальним вітром на сході країни постраждала інфраструктура лінії LGV Sud-Est, що сполучає Париж із Марселем та Монпельє на середземноморському узбережжі. 

Рух довелося повністю зупинити з 07:40 середи через проблему з живленням. На додачу, на багатьох залізничних коліях опинились поламані дерева.

Один з потягів врізався у дерево, коли рух ще не був зупинений.

"Після перших обстежень фахівці дійшли висновку, що не можуть швидко відновити до робочого стану швидкісну та класичну лінію… За нашими оцінками, сьогодні постраждають плани 80 тисяч мандрівників", - зазначив оператор SNCF.

Орієнтовний час відновлення руху не називають. Спершу міністр транспорту Патріс Вергріт висловлював сподівання, що на вечір лінія вже працюватиме у звичайному режимі.  

Пасажирів, які мали квитки на середу, просять не їхати на вокзал та обміняти або здати квитки з повним відшкодуванням вартості. 

GTzVovhWMAALcBX

GTzVOqsXMAAVEf6

Нагадаємо, в Латвії через буревій на значній території країни було перекрито та обмежено рух на низці автодоріг, порушено рух поїздів і літаків.