За час чемпіонату Європи з футболу в Німеччині (Євро-2024), не рахуючи день проведення фінального матчу в Берліні 14 липня, поїздами далекого прямування категорій ICE та InterCity (IC) перевезено 12 млн пасажирів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Це найкращий показник за всю історію міжнародних футбольних турнірів.

Усього було продано 260 тис. спеціальних квитків для вболівальників.

Залізниці Німеччини (DB), національний партнер Євро-2024, на період проведення чемпіонату запровадили 14 додаткових поїздів, які курсували щодня. Це дозволило запропонувати пасажирам ще 10 тисяч місць.

За час турніру ні в поїздах, ні на станціях не було зафіксовано жодного серйозного інциденту. За дотриманням порядку стежили 5400 працівників служб безпеки DB.

Деякі футбольні команди, які брали участь у турнірі, переміщалися між німецькими містами потягами ICE. Найчастіше залізничним транспортом користувалася національна збірна Румунії - 6 разів.

Перевезення вболівальників у районах проведення ігор та у фан-зонах також здійснювалися регіональними поїздами, автобусами DB та на рухомому складі міських залізниць (S-Bahn).

Лише у Берліні у дні матчів до стадіону та фан-зони поїздами SBahn перевезено близько 750 тис. пасажирів. У Мюнхені автобусами DB до стадіону та назад з початку чемпіонату перевезено близько 110 тис. уболівальників.

Щодня поїздами оператора регіональних пасажирських перевезень DB Regio поїздки здійснювали понад 3,5 млн осіб.