Власник флоту контейнеровозів, грецька компанія Danaos Corporation, розмістила замовлення на будівництво п'яти контейнерних суден у рамках програми оновлення флоту.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

П'ять нових замовлень загальною контрактною вартістю 509 млн доларів включають один контейнеровоз місткістю 8,2 тис. TEU (з передачею у 2027 році), і чотири контейнеровози по 9,2 тис. TEU (три будуть передані у 2027 році, останнє у 2028 році).

Усі судна будуватимуться на верфях у Китаї.

Контейнеровози спроектовані з урахуванням нових екологічних вимог. Їхні двигуни готові до використання метанолу, оснащені скруберами з відкритим контуром та установками для електропостачання від берегової мережі. Судна будуть побудовані відповідно до вимог IMO щодо викидів стандарту Tier-3. Проект відповідає індексу енергоефективності (EEDI Phase-3).

У другому кварталі 2024 року Danaos прийняла в експлуатацію три нові судна: два контейнеровози по 8 тис. TEU і одне місткістю 7,1 тис. TEU.

У стадії будівництва зараз перебувають ще 16 контейнеровозів загальною місткістю понад 129,8 тис. TEU.

До кінця поточного року Danaos планує прийняти три нові судна, у 2025 році два, у 2026 році три. Ще сім контейнеровозів буде передано 2027 у році, один у 2028 році.