Румунія продовжуватиме свої зусилля зі збільшення обсягів українського зерна, що проходить транзитом Дунайським коридором, через збільшення транспортних потужностей і модернізацію інфраструктури, заявила міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

Як повідомила Одобеску на спільній пресконференції з молдовським та українським колегами за результатами тристоронньої зустрічі в Кишиневі, серед іншого, обговорили зміцнення "коридорів солідарності, що є надзвичайно важливим зараз для підтримки стійкості України та життєво важливим у майбутньому в процесі відновлення".

"Я хотіла б з цієї нагоди зазначити суттєвий внесок Румунії в успішне функціонування коридорів солідарності. Румунія продовжить свої зусилля зі збільшення обсягів зерна, що проходить транзитом Дунайським коридором, шляхом збільшення транспортних потужностей і кращого використання, адаптації та модернізації інфраструктури, що підтримує цю діяльність", - заявила глава МЗС.

За її словами, на сьогодні близько 68% українського експорту зерна і сільськогосподарської продукції проходить через Румунію.