Антимонопольний комітет України вирішив винести штрафи на суму 2,9 млн грн за змову на закупівлі штор до пасажирських вагонів "Укрзалізниці".

Зокрема, рішенням від 27 червня АМКУ визнав, що ТОВ "ІК "ВІЗЕРІОН" та ПП "СПЕЦТЕХЕКСПОРТ" вчинили порушення законодавства про захист економічної конкуренції" у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю штор до пасажирських вагонів.

Переможцем у зазначених торгах стало ТОВ "ІК "ВІЗЕРІОН", з яким було укладено договір на суму 31,6 млн грн (з ПДВ). За порушення законодавства Комітет наклав на змовників штрафи на загальну суму  на 2 911 260 грн.

АМКУ під час розслідування справи встановив обставини, що у своїй сукупності свідчать про вчинення ТОВ "ІК "ВІЗЕРІОН" та ПП "СПЕЦТЕХЕКСПОРТ" антиконкурентних узгоджених дій з метою усунення конкуренції між ними під час участі у зазначених торгах. Виявлені факти свідчили про спільну та скоординовану поведінку компаній під час підготовки та участі в торгах, комунікації між ними та обміні інформацією.