Рада міністрів Європейського союзу затвердила новий регламент трансєвропейської транспортної мережі (TEN-T), який передбачає будівництво залізничної лінії колії 1435 мм до Клайпеди.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Оновлений регламент TEN-T також включає новий транспортний коридор, який з'єднає Балтійське, Чорне та Егейське моря. У Литві цей коридор забезпечить стратегічно важливі зв'язки із країнами Північної, Південної та Західної Європи.

Нова лінія колії 1435 мм до Клайпеди дозволить покращити транспортно-логістичні зв'язки в Балтійському регіоні та Східній Європі, а також докорінно змінити систему транспортних сполучень у самій Литві, а саме створити альтернативу автомобільному транспорту, диверсифікувати діяльність Клайпедського державного морського порту, відкрити нові ринки.

У мережу TEN‑T також включені міжнародні автомобільні та залізничні сполучення та об'єкти на території Литви, а саме ВШМ Rail Baltica, що будується, автомагістралі Via Baltica (Лаздія-Алітус-Вільнюс, Клайпеда-Каунас-Вільнюс), існуюча залізниця Вільнюс - Клайпеда морський порт, ділянка річки Неман від Каунасу до Клайпедського порту, аеропорти Вільнюса, Каунасу, Паланги та Каунаський мультимодальний термінал