Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив про необхідність посилення санкцій щодо росії і жорсткішого дотримання вже запровадженних обмежень, зокрема, щодо флоту, який доставляє російську нафту по всьому світу, пише ЦТС.

"Перше, що я хотів би побачити - це дійсно жорсткі санкції проти російських компаній і осіб, які допомагають продовжувати цю війну і забезпечують російську військову машину", - зазначив він в коментарі італійській Corriere della Sera.

Кемерон підкреслив, що будуть застосовані санкції до компаній у Китаї, Туреччині, Киргизстані та навіть в Ізраїлі, які постачають матеріали подвійного призначення для російської військової машини.

"Ми також маємо полювати на фантомний флот, який нелегально доставляє російську нафту по всьому світу: кожного разу, коли вони наближаються до італійського порту, я хочу переконатися, що їх заблоковано. Ми покажемо Путіну, що ми повністю за Україну: ми будемо полювати за фінансами, нафтою, ми зупинимо газ, ми зупинимо судна, ми зробимо все можливе, щоб зупинити російську військову машину, і покажемо Путіну безглуздість його дії", - підсумував міністр.