Заступники міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич та Віталій Головня провели онлайн зустріч з представниками аграрних міністерств Великої Британії та Литовської Республіки. Темою зустрічі стало застосування системи, за допомогою якої можна визначити походження зерна, що росія поставляє на світові ринки.  

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію відомства.

Систему хімічного аналізу зерна розробляють у Британії. Литва зі свого боку вже висловила зацікавленість у застосуванні такого аналізу, щоб мати можливість визначати крадене росією українське зерно і не допускати його перевалку через литовські порти.

"Ми почали цей проект два роки тому і зараз майже закінчили з методологією. Хочу висловити подяку Литві, першій країні, яка має намір приєднатися до цієї схеми і реалізувати її на практиці", - наголосив Дмитрасевич. 

Під час зустрічі сторони обговорили технічні питання роботи системи визначення походження зерна та механізми реалізації на практиці. Наступна трьохстороння зустріч запланована на липень.  

Участь у зустрічі взяли представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Департаменту навколишнього середовища, продовольства та сільських справ Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (DEFRA),  Міністерства сільського господарства Литовської Республіки.