План MSC закрити угоду щодо входження до капіталу HHLA - оператора 3 із 4 контейнерних терміналів порту Гамбург - до кінця червня можуть не здійснитися: остаточне голосування у міському парламенті за погодженням угоди з MSC відкладено у зв'язку з рішенням провести попередньо громадські слухання.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Міські політики, що входять до бюджетного комітету, які представляють опозиційну Ліву партію, наполягли на проведенні громадських слухань у світлі критики експертів та протестів докерів проти входження MSC у капітал HHLA.

Слухання призначено на 20 червня, і навіть у тому випадку, якщо вони пройдуть сприятливо для потенційного інвестора, голосування в парламенті вже, ймовірно, не встигнуть провести до початку літніх канікул у середині липня.

Згідно з умовами схваленої федеральним регулятором наприкінці минулого року угоди, HHLA має стати спільним підприємством, у якому MSC отримає 49,9%. Повідомлялося також, що в рамках угоди MSC брала на себе зобов'язання в період до 2030 року інвестувати в розширення потужності гамбурзьких терміналів HHLA на 1 млн TEU, а також збільшення кількості робочих місць в Гамбурзі через перенесення сюди штаб-квартири лінійного і круїзного операторів групи.