Після схвалення угоди щодо входження MSC до капіталу гамбурзького термінального оператора HHLA як міноритарного акціонера федеральним регулятором, швейцарська група опублікувала офіційну пропозицію про викуп акцій.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Згідно з повідомленням MSC, компанія готова викупити всі акції HHLA класу A, що знаходяться у вільному обігу, за ціною 16,75 євро. Ціна пропозиції передбачає можливість продажу з премією 45% ціни акції на момент закриття торгів 12 вересня, тобто напередодні оголошення про угоду та 48% до середньозваженої ціни акції за три місяці, що передували укладенню угоди.

Місту Гамбург на сьогоднішній день належить 69% акцій HHLA.

MSC повідомила, що до публікації пропозиції вона вже придбала близько 5% акцій HHLA, що знаходяться в обігу, через фондову біржу. Таким чином, партнерам на сьогоднішній день належить близько 75% акцій HHLA.

HHLA контролює три з чотирьох контейнерних терміналів порту Гамбург, найбільшого контейнерного порту Німеччини, і третього за розмірами в Європі після Роттердама та Антверпена. Відповідно до умов угоди, HHLA стане спільним підприємством, у якому MSC отримає до 49,9%.

Про зацікавленість HHLA також заявляв Клаус-Міхаель Кюне - власник величезної логістичної імперії, до якої входять Kuhne+Nagel та судноплавна компанія Hapag Lloyd. Однак Кюне не готовий був погодитись на міноритарний статус - його цікавив контроль над компанією.