У Польщі фермери з організації "Підкарпатське ошукане село" заблокували національну дорогу DK 77 в селі Дуньковичі. Страйкарі протестують проти будівництва дороги до термінала в Журавиці, де перевантажують продукцію з України.

Про це пише ЦТС з посиланням на TVP3 Rzeszów.

Очікується, що блокада триватиме до 30 червня.

Автодорога, яку будують, має забезпечити краще сполучення з національною дорогою DK 77, яка наразі єдиною під'їзною дорогою до термінала в Журавиці. Термінал обробляє вантажі, що перевозяться залізницею з та в Україну, в тому числі сільськогосподарську продукцію.

Учасники акції стверджують, що це збільшить інтенсивність руху на національній дорозі та позбавить місцевих фермерів їхніх земельних ділянок.

"Ми вимагаємо, щоб роботи з будівництва дороги були зупинені, наразі ця територія є дуже цінною з сільськогосподарської точки зору… Це ускладнить роботу фермерів, забере у них цінні поля, а також ускладнить пересування мешканців", - вважають учасники протесту.

Страйкарі пропускають п'ять автомобілів на годину, за винятком маршрутних автобусів, мікроавтобусів та продуктових вантажівок. Вони вимагають переговорів з інвестором і зміни маршруту дороги.