Нідерландський порт Емсхавен скасував захід російського судна, що належить компанії "Арктік Шіппінг", яка входить в один із найбільших рибопромислових холдингів у росії, групу "Норебо". Судна цієї компанії підозрюють у шпигунстві.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Голландська влада запропонувала використати "альтернативні шляхи доставки".

При цьому спроби змінити місце вивантаження на інший голландський порт - Велсен, або порти в Німеччині "також виявилися марними". Така ж ситуація склалась із транспортним судном "Біломор'я" від "Норебо".

Приводом для недопуску російських рибалок могло стати розслідування нідерландських ЗМІ про те, що російські рибальські судна можуть бути причетні до шпигунської діяльності. У матеріалі, зокрема, згадувалися судна компанії "Норебо".

В розслідуванні йдеться, що риболовецькі судна з рф, які "безперешкодно заходять до Емсхавена і швартуються недалеко від військового об'єкта", можуть шпигувати за тим, що відбувається в порту.

Порт Емсхавен має стратегічне значення - там виходять на берег 11 з 15 інтернет-кабелів, що з'єднують Європу з Америкою, є два плавучі термінали СПГ, а також ведуться роботи з будівництва складу боєприпасів НАТО.