Найбільший приватний вагонний оператор України - компанія "Лемтранс", одним з бізнесів якої є ремонт вантажних вагонів, - зацікавлена в стабільній і безперебійній роботі своїх вагоноремонтних потужностей, тому активно веде перемовини щодо розширення цього напрямку діяльності на нові майданчики.

Як пише ЦТС, про це йдеться у заяві компанії.

"Лемтранс" має все необхідне для цього - сучасне обладнання, досвід і кваліфікованих спеціалістів", - відзначив генеральний директор компанії "Лемтранс" Володимир Мезенцев.

В компанії проінформували, що за підсумками січня-квітня 2024 року відремонтувати 1 876 вантажних вагонів. Для порівняння, за аналогічний період 2023 року було відремонтовано 1 852 вагони.

"Досягнення наших результатів стало можливим завдяки стратегічному плануванню виробничих процесів, інвестиціям у новітнє обладнання та високій кваліфікації нашого персоналу. Ці кроки, у разі потреби, дозволяють нам оперативно розгортати вагоноремонтні потужності в інших регіонах країни", - зауважив Володимир Мезенцев.

Як писав ЦТС, в 2023 році обсяг планових і поточних видів ремонту вантажних вагонів на вагоноремонтних майданчиках "Лемтрансу" склав 5 220 одиниць.

Слід зазначити, що ще на початку повномасштабного вторгнення російськими окупантами було зруйноване вагонне депо в Волновасі - один з ключових активів компанії з вагоноремонту.

Наразі компанія здійснює ремонти вагонів на потужностях депо в Кам’янському, орендованого у УЗ. За час оренди і до початку війни було збільшено не лише штат депо і створено понад 200 робочих місць, а і більш ніж вдвічі - обсяги вагоноремонту, встановлене нове обладнання і техніка. Всього за 14 років оренди двох вагоноремонтних депо, компанія інвестувала у виробництво приблизно 800 млн грн, що дало змогу збільшити обсяги виконуваних робіт більш ніж у 2,5 рази.

Сама "Укрзалізниця" в січні-квітні 2024 року на усіх своїх підприємствах відремонтувала 7 088 вантажних вагонів. З них капітальним ремонтом було відновлено 2002 вагони, деповським ремонтом - 5086. Якщо виокремити Придніпровську залізницю, то за чотири місяці 2024 року тут було відремонтовано 990 вантажних вагонів.