Компанія Hitachi Rail завершила процес поглинання бізнес-підрозділу Ground Transportation Systems (GTS) французької компанії Thales.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Остаточна вартість операції склала 1,66 млрд євро.

Тепер японська компанія є у 51 країні світу, а основним джерелом її доходів стають високорентабельні проекти у сфері управління рухом поїздів.

Якщо раніше ключові центри компетенцій Hitachi Rail знаходились в Японії, Італії, Великій Британії та США, то з покупкою GTS до них додалися великі центри в Німеччині, Франції та Канаді, які займають міцні позиції на ринках Європи, Близького Сходу та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Штат Hitachi Rail поповнився 9000 висококваліфікованих спеціалістів GTS та досяг 24 тис. чоловік. Компанія може запропонувати замовникам спектр продукції від рухомого складу до цифрових систем управління рухом поїздів на магістральних залізницях зі змішаним рухом та на вантажних лініях, а також засоби зв'язку та системи міського рейкового транспорту під ключ.

З приходом фахівців GTS також подвоюється інженерний потенціал Hitachi Rail у сфері залізничної автоматики та телемеханіки, систем продажу квитків та кібербезпеки.

Європейська комісія та британський регулятор погодили угоду про придбання компанією Hitachi Rail підрозділу GTS у жовтні 2023 року. Для цього японській компанії довелося продати частину своїх бізнесів залізничної автоматики та телемеханіки для магістральних залізниць у Німеччині, Франції та Великій Британії. Ці бізнеси на початку 2024 року були куплені італійською компанією MERMEC.