Британське відомство з ринків і конкуренції Competition and Markets Authority (CMA) схвалило угоду вартістю 1,7 млрд євро з придбання компанією Hitachi Rail бізнес-блоку Ground Transportation Systems французької Thales.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

CMA змінила свою негативну оцінку операції після того, як Hitachi Rail запропонувала продати три бізнеси, пов'язані з системами залізничної автоматики та телемеханіки для магістральних залізниць - у Великій Британії, Франції та Німеччині.

Британське відомство з ринків і конкуренції має узгодити вибір покупців цих підрозділів, крім того, потрібна згода ключових клієнтів Hitachi Rail на передачу контрактів новим виконавцям.

Competition and Markets Authority вважає пропозицію Hitachi прийнятною з точки зору збереження умов конкуренції на ринках залізничної автоматики та телемеханіки для магістральних залізниць і, зокрема, відсутності негативного впливу угоди на оператора інфраструктури залізниць Великої Британії Network Rail.

CMA зробило висновок, що угода не послабить конкуренцію на британському ринку систем управління рухом поїздів по радіоканалу (CBTC) для метрополітенів та інших систем міського рейкового транспорту, оскільки Thales є ключовим постачальником компанії London Underground, і малоймовірно, що Hitachi в найближчому майбутньому буде готова відповідати вимогам транспортної адміністрації Transport for London (TfL)

У результаті угода Hitachi Rail та Thales отримала 12 погоджень із обов'язкових 13.

Hitachi Rail повторно подала заявку до Європейської комісії, - рішення очікується у листопаді 2023 року.