Alstom та консалтингова компанія SLC Rail 14 березня 2024 року звернулися до британського регулятора Office of Rail and Road за дозволом на курсування пасажирських поїздів у північно-західному напрямку між Лондоном та Рексемом - великим містом на півночі Уельсу на умовах відкритого доступу до інфраструктури.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Новий оператор, названий Wrexham, Shropshire and Midlands Railway (WSMR), запропонує пряме сполучення з британською столицею більш ніж 1,5 млн жителів міст Мілтон-Кейнс, Нанітон, Вулверхемптон, Шрусбері та інших. У найближче десятиліття в цьому регіоні прогнозується 16% зростання чисельності населення.

WSMR планує організувати курсування п'яти пар поїздів з понеділка по суботу та чотири - у неділю.

У Вест-Мідлендсі потяги нового оператора підуть в обхід Бірмінгема, одного з найбільш завантажених вузлів на мережі британських залізниць, по лінії Sutton Park, яка поки що використовується лише для вантажного руху.

У разі схвалення заявки WSMR розпочне перевезення на початку 2025 року, створивши близько 50 нових робочих місць переважно в Північному Уельсі та Уест-Мідлендсі.

Це станеться через 13 років після того, як компанія Wrexham & Shropshire припинила перевезення в коридорі Лондон-Марилебон - Шрусбері - Рексем через збитковість.