В австрійському Лінці на верфі ÖSWAG в рамках робіт з модернізації судна Українського Дунайського пароплавста "Капітан Антипов", які передбачають заміну двигунів, завершено унікальну операцію, яку пароплавство власними силами ніколи не виконувало.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію УДП.

"Успішно завершили унікальну операцію, яку пароплавство власними силами ніколи не виконувало. Зняли надбудову, зробили технологічні отвори у корпусі судна та блоком демонтували головний двигун теплоходу "Капитан Антипов" вагою майже 7,5 тонн", - йдеться в повідомленні.

Роботи з демонтажу проводились працівниками УДП у супроводі інженерів ÖSWAG.

Після демонтажу обладнання почнеться перекладання комунікацій та підготовка основи для встановлення нових головних двигунів та генераторів. 

"Нові сучасні агрегати легші, ніж старі. Але нестачу ваги частково компенсує система нейтралізації вихлопних газів з реагентом AdBlue, а також нова, більш потужна система вентиляції", - додали в УДП.

Закуплені для пароплавства двигуни Mitsubishi спеціально допрацьовані та повністю відповідають новому європейському стандарту ES-TRIN. Тож модернізований флот УДП зможе працювати не лише на Дунаї, але й у перспективі за певних умов на інших європейських ринках.