В комунальному підприємстві "Київський метрополітен" виник гострий дефіцит фахівців робітничих професій. Зокрема, не вистачає 83 машиністи електропоїздів, 48 - електромеханіків, 161 - токарів і слюсарів за відповідними напрямами.

Як пише ЦТС з посиланням на заяву КП, причиною збільшення кількості вакансій є частково вимушена міграція, специфіка професій і мобілізаційна робота у зв’язку з воєнним станом.

"Враховуючи поточну кадрову ситуацію, найближчим часом будуть змінені графіки руху поїздів на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на одну хвилину в між "пік" та на 45 секунд у "пікові" години", - повідомили в столичному метрополітені.

"Метрополітен є вузькопрофільним підприємством, і підготовка та адаптація деяких професій потребує довготривалого спеціального навчання. Так, машиніст електропоїзда, до моменту його самостійної роботи на лінії, навчається більше 12 місяців", - відзначили в КП.

Раніше ЦТС писав, що працівники метрополітену скаржаться, що в КП "Київський метрополітен" не ведеться системна робота з питання бронювання працівників.