Польський національний оператор пасажирських перевезень PKP Intercity оголосив про досягнення угоди з компанією Newag на поставку 35 п'ятивагонних гібридних поїздів з комбінованим тяговим приводом, які можуть отримувати живлення від контактної мережі постійного струму або дизель-генераторної установки, розміщеної у додатковій проміжній секції.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Newag був єдиним учасником тендеру із пропозицією на суму 3,36 млрд злотих.

Угода включає також технічне обслуговування рухомого складу із залученням співробітників оператора протягом 10 років.

Два поїзди мають бути поставлені через 30 місяців з моменту підписання контракту.

Вони стануть першими поїздами з комбінованим тяговим приводом у парку рухомого складу оператора PKP Intercity та будуть задіяні на частково електрифікованих міжміських лініях усередині країни.

Усунення необхідності зміни локомотивів має позитивно позначитися скорочення часу у дорозі.

Поїзди оснащені бортовим обладнанням європейської системи керування рухом ETCS. Дизельні двигуни відповідають сучасним стандартам щодо шкідливих викидів.

Кожен поїзд зможе перевозити 178 пасажирів (154 - у другому класі та 20 - у першому), крім того, передбачено чотири місця для осіб з обмеженою мобільністю та вісім місць для перевезення велосипедів. До послуг пасажирів - вендінгові автомати з їжею та напоями.

В даний час парк рухомого складу PKP Intercity включає близько 90 електропоїздів. Замовлені гібридні поїзди дозволять підвищити якість обслуговування пасажирів та оптимізувати експлуатаційні витрати.