Федеральні залізниці Швейцарії (SBB) і компанія Stadler уклали контракт на поставку 33 поїздів FLIRT Evo відповідно до підписаного в 2022 році рамкового договору, що передбачає розробку та будівництво для SBB і заснованих SBB і швейцарськими регіонами операторів Thurbo і RegionAlps1 електропоїздів сімейства FLIRT.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Раніше було оформлено перше тверде замовлення на постачання 286 поїздів, у тому числі 155 одиниць для SBB, 24 одиниці для оператора Thurbo та 107 одиниць для RegionAlps.

За півтора року після підписання рамкового договору Stadler представила новий поїзд громадськості.

Передбачається, що з кінця 2030 року поїзди FLIRT почнуть курсувати між Швейцарією та Францією з інтервалом 30 хв, забезпечуючи пряме транскордонне сполучення.

Нові поїзди, як і замовлені раніше, будуватиме завод компанії Stadler у швейцарській комуні Буснанг.

Вони мають отримати допуск до експлуатації на мережі залізниць Швейцарії та Франції.

Встановлене на поїздах обладнання адаптоване до існуючих у Швейцарії та Франції систем тягового електропостачання. При прямуванні територією обох країн вони можуть працювати за системою багатьох одиниць, що сприяє більш ефективному використанню наявного парку.

У поїздах передбачені місця для перевезення велосипедів, інвалідних крісел та великогабаритного багажу. Враховано потреби пасажирів з обмеженою мобільністю. У кожному чотиривагонному поїзді - 146 місць для сидіння.