Мер Конотопа підтвердив, що в перспективі місто планує розширити трамвайну мережу з нинішніх трьох маршрутів до п’яти. Для цього у тому числі знадобляться трамваї, які раніше буди передані Варшавою і Остравою.

Про це міський голова Конотопа Артем Семеніхін розповів в інтерв’ю ЦТС.

На запитання, чи не відмовляється керівництво міста від планів розвитку трамвайної системи попри війну, Семеніхін, зокрема, відповів: "Плануємо зробити п’ять трамвайних ліній, які дозволять охопити також селище КВРЗ - район Порт та селище КВРЗ - район Житломасив. Також у намірах - повна реконструкція всієї трамвайної мережі. Йдеться про заміну рейок та шпал, основ трамвайної колії, а також про її розширення в тій частині, де є одноколійка".

"Займемося цим, тільки-но віднайдемо фінансовий ресурс і щойно дозволить безпекова ситуація", - уточнив він.

За словами мера Конотопа, є місця, де трамваям доводиться стояти і чекати, доки з кінцевої станції на зустріч проїде інший трамвай. Це спричиняє певну незручність у логістиці і призводить до втрати часу.

"На декількох дорогах плануємо прокласти ще дві колії, щоби трамваї не простоювали. Такий проект передбачає і облаштування автомобільних шляхів. Тобто трамвайна колія йтиме поруч із дорогою. Саме тут нам у пригоді й стануть польські трамваї Konstal. Вони вузенькі і їм буде зручно рухатися в такому потоці", - пояснив Артем Семеніхін.

Нагадаємо, що раніше місто отримало 25 вживаних трамваїв Tatra T6A5 від чеської Острави і 23 трамваї Konstal 105На від столиці Польщі Варшави.

22 травня цього року в Конотопі призупинявся рух трамваїв через пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок російського обстрілу.