В Конотопі почалися ходові випробування першого з трамваїв Konstal, що були передані Варшавою.

Як передає ЦТС, про це повідомив міський голова Конотопу Артем Семеніхін.

Отже, польський трамвай було переставлено з візків колії 1435 мм, що використовувалися в Варшаві, на візки під українську колію 1520 мм. Таким чином відбувся своєрідний дебют варшавського трамваю на широкій колії.

Нагадаємо, що влада Конотопа звернулася до варшавського трамвайного управління з проханням надати непотрібні трамвайні вагони. Було відібрано 23 вагони, які вилучено з експлуатації в Варшаві через поставки нових Hyundai.

Перші шість вагонів Konstal прибули до Конотопу наприкінці лютого.

В Конотопі - одна з найкоротших трамвайних систем в Україні (протяжність всього 28 км, 3 маршрути), це друге найменше українське місто, яке має трамваї (найменшим таким містом є Дружківка). Запуск курсування трамваїв у Конотопі був ініційований самими мешканцями, й ними ж трамвайна система була збудована у 1949 році. Будівництво відбувалося за участі не менше ніж 3000 містян "методом народного будівницва", без фінансування й без затвердженої проектно-кошторисної документації. Рейки, шпали, трамвайні вагони та трансформатори для старту своєї системи місто отримало в подарунок від залізниці та від декількох міст.

В 2018 році контопський трамвай припиняв, але потім відновлював роботу. В 2019 році місто отримало 9 вживаних вагонів Tatra від Риги.