Сильна турбулентність на борту літака Singapore Airlines призвела до того, що одна людина загинула, ще 71 постраждала.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"Попереднє розслідування показує, що у загиблого було хворе серце", - заявив генеральний директор міжнародного аеропорту Суварнабхумі в Бангкоку Кіттіпонг Кіттікачорн.

Кіттікачорн, який оглядав літак, розповів, що йому повідомили про аварійну посадку за 10 хвилин до приземлення. Він також зазначив, що кілька пасажирів дістали переломів рук, але більшість травм - це порізи та забої.

FlightRadar24 повідомив у своєму блозі, що, згідно з його даними, в цей час "борт зіткнувся зі швидкою зміною вертикальної швидкості, що відповідає раптовій турбулентності". Дані показують, що борт змінив курс приблизно через 14 хвилин. Авіакомпанія заявила: "Пілот оголосив про надзвичайну медичну ситуацію і перенаправив літак до Бангкока".

Згідно з аналізом CNN Weather, рейс, імовірно, зіткнувся з грозами, що швидко розвиваються, над південною частиною М'янми у вівторок, у той час, коли повідомлялося про сильну турбулентність.

Рейс Singapore Airlines SQ321 виконувався за маршрутом Лондон-Сінгапур. Літак Boeing 777-300ER потрапив у сильну турбулентність, після чого змінив маршрут і попрямував до Бангкока, де здійснив екстрену посадку. На борту перебували 211 пасажирів і 18 членів екіпажу.

Снимок экрана 2024-05-22 120928

Снимок экрана 2024-05-22 120905