Міністр транспорту Республіки Казахстан Марат Карабаєв у ході казахстансько-литовського бізнес-форум за участю віце-міністра транспорту та комунікацій Литви Юліуса Скачкаускаса, керівників Конфедерації промисловців Литви, морських портів Актау, Курик та Клайпеда і залізничних та автомобільних перевізників двох країн, запросив литовських інвесторів взяти участь у реалізації інфраструктурних проектів у портах Курик та Актау. 

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

За словами Карабаєва, вантажоперевезення за напрямком Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ), у тому числі через морські порти Актау та Курик, за підсумками 4 місяців 2024 року зросли на 15%.

Показник пропуску вантажного автотранспорту через порт Курик зріс на 34%, перевалка контейнерів у порту Актау - на 27%.

Він також нагадав, що цього року планується провести днопоглиблення порту Курик для забезпечення достатньої глибини для заходу суден.

Віце-міністр транспорту та комунікацій Литви висловив зацікавленість щодо нарощування обсягів вантажоперевезень через ТМТМ.

Він зазначив, що торік вступ литовської національної залізничної компанії LTG Cargo до Міжнародної Асоціації "ТМТМ" відкриває нові можливості для збільшення обсягу вантажоперевезень між Казахстаном і Литвою.