Національний залізничний оператор Литви LTG Group приєдналася до відкритої системи EDI для вантажних залізничних перевезень Міжнародного союзу залізниць, яка дозволяє операторам вантажних перевезень обмінюватися накладними CIM.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, LTG Group стала першим залізничним оператором в країнах Балтії, що обрав систему обміну даними Orfeus, яку використовують компанії, які працюють на залізниці європейського стандарту 1435 мм. Розгортання системи в Литві очікується в четвертому кварталі поточного року.

Це є частиною програми LTG, орієнтованої на впровадження операційної моделі, яка базується на стандартах ЄС і передовій практиці, при цьому адаптована до Балтійського регіону та узгоджена зі специфікаціями простору 1520 мм.

"Ми послідовно прагнемо до всебічної інтеграції з Європою - як з точки зору ділових відносин, інфраструктури, так і технологій, - заявили в компанії. - Оскільки обсяг перевезень вантажів у західному напрямку продовжує зростати, ми постійно шукаємо можливості адаптації рішень, які використовуються на заході, до колії 1520 мм".

Раніше повідомлялося, що вантажний оператор LTG Cargo оголосив про розірвання договору із Skinest Baltija через неналежні постачання останньою запчастин і затримки з технічним обслуговуванням.