Федеральні залізниці Австрії (ÖBB) ввели в експлуатацію перший поїзд локомотивної тяги Railjet нового покоління, збудований компанією Siemens Mobility. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Спочатку новий рухомий потяг з'явиться на маршруті Відень-Фельдкірх.

Дев'ятивагонний поїзд завдовжки близько 240 м (без локомотива) з 532 місцями для сидіння включає два вагони першого класу з відділеннями бізнес-класу, вагон-ресторан, чотири вагони другого класу, багатофункціональний вагон економічного класу та вагон такого ж класу з кабіною керування.

Для зручності маломобільних пасажирів у багатофункціональному вагоні влаштовано три зони для розміщення колясок, безбар'єрний доступ до вагона з рівня платформи, розширена вхідна зона. Обладнано зони для перевезення лиж та скейтбордів, а також місця для шести велосипедів.

Railjet нового покоління розроблено та побудовано на заводі Siemens Mobility у Відні на основі платформи нічного поїзда Nightjet.

Спочатку ÖBB уклали контракт на постачання восьми таких поїздів, але зараз додатково замовили ще 19 поїздів.

Вікна вагонів мають спеціальне радіопрозоре скління, що пропускає у 50 разів більше радіочастотного випромінювання порівняно із звичайним склінням, завдяки чому підвищується стійкість дії мобільного зв'язку для пасажирів.

Постачання нових поїздів планується завершити восени 2028 року.