КП "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л. Я. Левітана" оголосило тендер на придбання 20 нових тролейбусів з автономним ходом (не менше ніж 20 км) за кредитом ЄІБ в рамках проекту "Міський громадський транспорт України II".

Як пише ЦТС, про це повідомляє Alltransua.

Згідно оголошення, очікується поставка 20 нових 12 метрових низькопідлогових тролейбусів, що були випущені не раніше 2023 року.

Загальна місткість має бути не менше 80 пасажирів, у тому числі не менше 26 місць для сидіння з яких не менше 4-х на низькій підлозі.

Розпочатись поставка має не пізніше ніж через 20 тижнів з дати зарахування авансового платежу, а завершитись не пізніше ніж за 44 тижні.

Щоб отримати кредит у розмірі 7,6 млн євро, в жовтні минулого року Кременчуцька міська рада надала Міністерству фінансів України місцеву гарантію повернення підприємством запозичених коштів, а 22 грудня на сесії Кременчуцької міської ради затвердили угоду про передачу позики на 7,6 млн євро та місцеву гарантію повернення цих коштів.

Угода була укладена між Міністерством фінансів, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Кременчуцькою міською радою та КП "Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л.Я.Левітана".