Влада Малайзії прийняла рішення відновити проект будівництва високошвидкісної залізниці, яка з'єднає столицю країни Куала-Лумпур та Сінгапур.

Про це пише ЦТС з посиланням на Nikkei Asia.

"Ми хочемо завершити роботу над проектом якнайшвидше, сподіваюся, протягом найближчих трьох-чотирьох місяців", - повідомив неназваний малайзійський чиновник на засадах анонімності.

За його інформацією, після того, як уряди двох країн не змогли досягти угоди за попередніми версіями проекту, влада Малайзії готує нову пропозицію щодо будівництва високошвидкісної залізничної магістралі.

Довжина лінії становитиме близько 350 км. Обговорюється також варіант будівництва магістралі від Куала-Лумпура лише до південного штату країни Джохора, якщо Сінгапур вирішить відмовитись від участі у проекті.

Влада двох країн підписала угоду про будівництво залізничної лінії наприкінці 2016 року. Час у дорозі між двома містами мав скласти близько 90 хвилин замість 4 годин їзди автомобілем.

Планувалося, що проект вартістю 12,5 млрд доларів буде реалізовано до 2026 року. Однак у 2018 році тодішній прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад заявив, що має намір відмовитись від будівництва залізничної магістралі в рамках скорочення державних витрат.