Найбільша у Литві група підприємств авіабізнесу Avia Solutions Group завершила операцію з придбання австралійської авіакомпанії Skytrans і заявила про плани з придбання ще семи авіакомпаній цього року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

ASG реалізує стратегію, метою якої є баланс сезонності перевезень. В даний час група має 12 сертифікатів експлуатанта в різних країнах.

Сукупний парк налічує 199 повітряних суден, більшість з яких базується в Європі, тому зараз група активно освоює Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

У портфоліо Avia Solutions Group кілька авіакомпаній, зокрема Avion Express, SmartLynx, AirExplore, Bluebird Nordic (BBN Airlines), KlasJet та Magma Aviation, сукупний парк яких налічує майже 200 повітряних суден. Група є одним із найбільших у світі провайдерів на ринку послуг ACMI (оренда літака з екіпажем, техобслуговуванням та страховкою).

У компанії повідомили, що до 11 сертифікатів експлуатанта різних країн планується в 2024 році додати ще сім, - включаючи австралійський, який перейде Avia Solutions Group разом зі Skytrans. Цей сертифікат дозволяє виконувати як пасажирські, так і вантажні перевезення. Інші ринки, де компанія планує закріпитися, - Бразилія, Таїланд, Філіппіни, Малайзія, Індонезія та Туреччина.