Найбільша у Литві група підприємств авіабізнесу Avia Solutions Group розширює пул підконтрольних авіапідприємств за рахунок придбання австралійської авіакомпанії Skytrans, пише ЦТС.

На підписанні угоди про покупку регіонального перевізника було оголошено, що закриття угоди очікується у березні.

Експансія на ринки, що мають протилежну з Європою сезонність, дозволить рівномірно завантажувати здаваний у мокрий лізинг флот групи.

Skytrans виконує як регулярні, так і чартерні перевезення, експлуатуючи парк з 13 турбогвинтових літаків (сім De Havilland Canada DHC-8 та шість Cessna 208B) з базового аеропорту в Кернс на регіональних маршрутах.

У портфоліо Avia Solutions Group кілька авіакомпаній, зокрема Avion Express, SmartLynx, AirExplore, Bluebird Nordic (BBN Airlines), KlasJet та Magma Aviation, сукупний парк яких налічує майже 200 повітряних суден. Група є одним із найбільших у світі провайдерів на ринку послуг ACMI (оренда літака з екіпажем, техобслуговуванням та страховкою).

У компанії повідомили, що до 11 сертифікатів експлуатанта різних країн планується в 2024 році додати ще сім, - включаючи австралійський, який перейде Avia Solutions Group разом зі Skytrans. Цей сертифікат дозволяє виконувати як пасажирські, так і вантажні перевезення. Інші ринки, де компанія планує закріпитися, - Бразилія, Таїланд, Філіппіни, Малайзія, Індонезія та Туреччина.

"Одне зі стратегічних завдань групи - експансія на ринки, що мають протилежну з Європою сезонність, - прокоментував президент Avia Solutions Group Йонас Янукенас. - Австралія стала новим доповненням до нашої глобальної присутності, де ми бачимо значний потенціал та можливості зростання в просуванні послуг ACMI".