В Польщі перевізники з Люблінського та Підкарпатського воєводств планують відновити призупинену в січні акцію протесту та заблокувати КПП в Гребенному, Дорогуську та Корчовій. Можливо, протест торкнеться і під’їзду до переходу в Медиці.

Про це пише ЦТС з посиланням на RMF.

Перевізники надалі скаржаться, що українці витісняють їх з ринку. Вони вимагають відновити для перевізників з України обов’язок мати дозвільні документи. 

Минулого тижня міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак запевнив, що всі вимоги перевізників реалізуються.

"Тим часом транспортна галузь чекає на конкретні законодавчі акти. Немає ні законів, ні правил. Ми мали повідомлення від Міністерства інфраструктури, що буде представлений проект закону, який посилить перевірки українських перевізників, минули наступні тижні - у нас немає проекту", - коментує Мацей Вронськ, президент Асоціації транспорту та логістики Польщі.

За його словами, перевізники все ще протестують, але неофіційно.

"Ми бачимо цих людей на протестах фермерів. Для мене це абсолютно несерйозно, ми повинні дати урядовій адміністрації можливість реалізувати пункти угоди, укладеної в січні. Я проти посилення протестів, я проти блокування доріг, я за розв'язання проблем конкретних громад", - сказав Вронський.