У німецькому селі Аренсхоп у Балтійське море обвалився військовий бункер, побудований за часів Німецької Демократичної Республіки.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Причиною інциденту стало те, що багатоденні дощі розмили грунт, через що бункер почав звалюватись у воду.

Бункер був однією з туристичних пам'яток балтійського приморського курорту в Мекленбурзі-Передній Померанії. 

Мер Аренсхопа Беньямін Гайнке заявив, що для цього інцидент не став несподіванкою – він прогнозував, що бункер простоїть ще рік або два.

На запитання, що тепер робити з бункером він відповів: "Я б волів, щоб він просто залишився там як своєрідний хвилеріз для захисту узбережжя".

Зруйнований бункер був частиною більшого військового об'єкту, побудованого у 1957 році. У той час на скелях між селами Вустров і Аренсхоп для спостереження за узбережжям розмістився підрозділ Національної народної армії НДР.

В його обов'язки входило попередження про наближення ворожих військ до НДР морем.

З 1990 року бункер не використовували. Уже тоді Балтійське море впритул наблизилося до військових споруд.

Фахівці вважають, що 100 років тому берегова лінія в цьому місці простягалася на 70 метрів далі.

c0d2e91-1

cec725c-2

Нагадаємо, ЦТС писав, що в травні 2023 року в Польщі, поблизу селища Копань в гміні Дарлово, що знаходиться на узбережжі Балтійського моря, шторм оголив залишки колії, збудовані ще до Другої світової війни. Будівництво вузькоколійки на ділянці Дарлово-Віце брало свій початок у 1935 році. Основним завданням залізниці було перевезення забитих пізніше в море паль. Палі довжиною до 25 метрів доставляли безпосередньо до Дарлово залізницею з регіонів Шпревальд і Шварцвальд.