Проєкт USAID "Економічна підтримка України" придбав 85 вагонів-зерновозів для одного з найбільших експортерів українського зерна та олійних культур серед іноземних компаній - Louis Dreyfus (LDC).

Як пише ЦТС, про це повідомили в USAID. В американському агентстві зазначили, що перші 20 вагонів вже доставлені до одного із елеваторів Louis Dreyfus.

"У компанії очікують, що використання додаткових вагонів дозволить збільшити експорт зерна на 110 000 тонн щорічно. Окрім того, LDC зможе розширити географію роботи та відвантажувати зерно із тих регіонів України, звідки вивозити зерно не було можливості", - говориться в повідомленні.

Відзначається, що наразі Louis Dreyfus володіє в Україні 660 вагонами, з яких незначна кількість знаходиться на тимчасово окупованих територіях, застрягши там після початку російського вторгнення в 2022 році.

Нагадаємо, що ще в 2019 році глобальний агротрейдер заявив про плани створення в Україні власного залізничного логістичного бізнесу. Роком раніше спільно з  "Бруклін-Київ" LDC почала експлуатацію першої партії вагонів-зерновозів.

У вересні 2019 року було оголошення про надання кредиту ЄБРР компанії Louis Dreyfus для придбання 1000 вагонів-зерновозів.

LDC входить до четвірки найбільших агротрейдерів світу - так звану ABCD (ADM, Bunge, Cargill, Louis Dreyfus).