Біля узбережжя Тринідад і Тобаго в Карибському морі з судна, що перекинулося, стався масштабний розлив нафтопродуктів. В країні оголошено надзвичайний стан.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Водолази вже кілька днів не можуть упоратися з розливом.

Подібна екологічна катастрофа сталася 44 роки тому: тоді п'ятий за величиною нафторозлив в історії судноплавства стався за 18 км на схід від острова.

Зазначається, що повідомлень про постраждалих або загиблих членів екіпажу внаслідок аварії судна та подальшого розливу не надходило.

Прем'єр-міністр острівної країни Кіт Роулі у неділю, 11 лютого, оголосив надзвичайний стан.

За розпорядженням Палати зборів Тобаго були залучені водолази для проведення рятувальної операції з пошуку людей, які могли опинитися під судном Gulfstream.  Водолази не змогли встановити реєстраційний номер Міжнародної морської організації (ІМО, IMO) через погану видимість та постійне переміщення судна у воді.

Підводні роботи біля судна, що перекинулося, тривали 8 і 9 лютого. Команда водолазів виявила фрагменти уламків судна: частини кранів та іншого обладнання. Це дозволило припустити, що судно перекинулося ще до того, як торкнулося рифа. Також було виявлено трос, прикріплений до носової частини судна, а це означає, що воно в момент аварії могло буксуватися.

Спочатку після того, що сталося, було введено рівень лиха 2, однак у парламенті країни заявили, що він може бути підвищений до категорії 3. Це означає, що влада острівної держави може звернутися за міжнародною допомогою для усунення наслідків екологічної катастрофи.