В "Укрзалізниці" розпочинає роботу антикорупційний офіс. Серед його основних завдань - побудова  ефективної внутрішньої антикорупційної системи за прикладом кращих світових практик. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

"У 2023 році ми вже зробили вагомі кроки на шляху подолання корупції. Відтепер критично важливі та дороговартісні товари закуповуються через прямі договори з виробниками. Це дизельне пальне, електроенергія, газ. Так ми позбуваємося компаній-посередників та економимо ресурси. Крім того, ми ініціювали перевірку стану організації роботи з запобігання та виявлення корупції в товаристві Національним агентством з питань запобігання корупції, яка наразі триває. Ми вибудовуємо прозору модель роботи з правоохоронними органами, НАЗК задля виявлення порушень законодавства та ліквідації прихованих корупціогенних факторів, які можуть негативно впливати на господарську діяльність і фінансовий стан компанії. Крім того, ми перезавантажуємо напрямок корпоративної безпеки та запускаємо роботу антикорупційного офісу", - розповів голова правління АТ УЗ Євген Лященко. 

Керівником антикорупційного офісу призначено Юлію Азаріну - уповноважену з антикорупційної діяльності АТ "Укрзалізниця". 

"На першому етапі ми працюватимемо, перш за все, над приведенням внутрішніх  процедур товариства у відповідність до вимог антикорупційного законодавства та кращих світових практик, а також над удосконаленням політик компанії у сфері доброчесності", - наголосила Азаріна. 

Офіс розглядатиме повідомлення викривачів про порушення вимог антикорупційного законодавства та здійснюватиме повноваження у сфері їх захисту.

Крім того, займатиметься антикорупційними перевірками та розслідуваннями, запобігатиме конфлікту інтересів і порушенню інших антикорупційних обмежень. Також серед завдань антикорупційного офісу є співпраця з основними стейкхолдерами, зокрема громадським сектором, який займається антикорупційною діяльністю.