На кордоні Угорщини та України буде відкрито новий прикордонний перехід, а також планується будівництво нового мосту через Тису, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише ЦТС.

"Ми відкриємо новий прикордонний перехід на кордоні Угорщини та України. А це означає, що ми зможемо полегшити роботу на тих КПП, які зараз є", - зазначив він.

Також Україна та Угорщина домовилися про розширення автомобільних та залізничних переїздів у Берегшурані та Захоні, та обговорили будівництво нового мосту через Тису.

"Я подякував українським колегам за те, що вони в останні два роки гарантували нам надійний транзитний маршрут постачання сирої нафти. Я попросив, щоб це збереглося, і попросив українських колег забезпечити правильні умови роботи угорських компаній, присутніх на українському ринку", - додав міністр. 

Міністр закордонних справ Угорщини підкреслив, що мета його візиту до Ужгорода - відновлення довіри у двосторонніх відносинах між країнами та зазначив, що "вдалося зробити кроки в цьому напрямку".