Німецька авіакомпанія Lufthansa заявила, що разом із дочірніми авіаперевізниками Austrian Airlines та Swiss відновлює регулярні польоти до Ізраїлю. Вони були перервані 9 жовтня 2023 року після загострення ситуації у регіоні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

8 січня Lufthansa відправила свій перший літак до Ізраїлю після 3-місячної перерви з Мюнхена до Тель-Авіва. Авіалайнер Swiss цього ж дня вирушив із Цюріха до Тель-Авіва. Austrian Airlines повернувся на лінію Відень-Тель-Авів 9 січня.

Lufthansa заявила, що спільно з "доньками" виконуватиме до Ізраїлю поки що по 20 рейсів на тиждень. Це становить лише третину від довоєнного розкладу польотів.

Безпосередньо Lufthansa літатиме тричі на тиждень на маршруті Мюнхен-Тель-Авів і чотири рази на тиждень на лінії Франкфурт-Тель-Авів.

Розклад Swiss передбачає п'ять щотижневих рейсів між Цюріхом та Тель-Авівом. Austrian Airlines літатиме вісім разів на тиждень за маршрутом Відень-Тель-Авів.

"Такий розклад пропонує хороші стикування з Ізраїлю до Північної Америки і назад через хаби у Франкфурті, Мюнхені, Відні та Цюріху", - зазначили в Lufthansa.

Найбільші європейські лоукостери Wizz Air і Ryanair поки що не планують повертатися до Ізраїлю. Ryanair скасував усі рейси до країни до кінця січня, Wizz Air - до березня.

Нагадаємо, в жовтні 2023 року авіакомпанії United Airlines, American Airlines призупинили рейси до Тель-Авіва. Air Canada, Wizz Air, Delta Air Lines, Air Malta і португальська авіакомпанія TAP також скасували рейси до Ізраїлю.