Фінська національна авіакомпанія Finnair оприлюднила заяву про припинення авіасполучення між Гельсінкі та Тель-Авівом з 9 до 14 жовтня.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ

"Finnair наразі не використовує повітряний простір Ізраїлю для своїх рейсів. Безпека завжди на першому місці. Ми уважно стежимо за ситуацією та виконуємо вказівки влади", - йдеться у заяві авіакомпанії.

Загалом компанія скасувала шість авіарейсів сполученням Тель-Авів - Гельсінкі та Гельсінкі - Тель-Авів.

Зазначається, що в разі скасування рейсу авіакомпанія зв’яжеться із клієнтами за допомогою повідомлень або листів на електронну пошту. Водночас ті клієнти, які мали вилітати до Ізраїлю з 15 до 31 жовтня, можуть змінити або скасувати бронювання та подати запит на відшкодування вартості квитків, додали у Finnair.

У неділю МЗС Фінляндії закликало громадян уникати нетермінових подорожей до Ізраїлю та палестинських територій, а з приводу поїздок до сектора Гази - уникати будь-яких подорожей.

Також фінське зовнішньополітичне відомство звернулося до громадян із проханням зберігати пильність у Лівані.

Раніше авіакомпанії United Airlines і American Airlines призупинили рейси до Тель-Авіва. Air Canada, Wizz Air, Delta Air Lines, Air Malta і португальська авіакомпанія TAP також скасували рейси до Ізраїлю.