Фінська авіакомпанія Finnair замінить літаки на автобуси на двох найкоротших внутрішніх маршрутах Тампере-Гельсінкі та Турку-Гельсінкі. Таке рішення авіаперевізник пояснює низьким завантаженням авіалайнерів та екологічними мотивами.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

"Рейси в Тампере та Турку дуже короткі і мають порівняно невелику кількість пасажирів. Їхнє завантаження становить близько 35%. Через це перевезення одного пасажира призводить до великих викидів вуглекислого газу порівняно з іншими короткими маршрутами нашої мережі", - пояснив  віце-президент з маршрутів Finnair Пертту Йолма.

Finnair припинить літати в Тампере та Турку 1 травня. Автобусне сполучення цих міст з базовим аеропортом авіакомпанії - Гельсінкі-Вантаа - авіакомпанія запустить 8 травня.

У той час як політ літаком займав 25 хвилин, поїздка автобусом триватиме 2 години.

Щоб заощадити час пасажирів, Finnair спланувала мінімальні стикування між прибуттям автобусів до аеропорту Гельсінкі та вильотом літака. Наприклад, авіакомпанія пропонує єдиний квиток з виїздом автобусом з Тампере і наступним вильотом з Гельсінкі до Берліна зі стикуванням 1 годину 20 хвилин. Щоб пасажири за такий короткий час встигли здати багаж та пройти передпольотні формальності, Finnair надасть їм безкоштовний доступ до пріоритетних стійок реєстрації та пунктів контролю.

Єдиний квиток, який включає автобус та літак, гарантує пересадки. Це означає, що якщо пасажир не встигає на наступний рейс через затримку першого, його безкоштовно пересадять на пізніший автобус чи літак.