У Міністерстві оборони США намагаються запевнити судноплавні компанії, що багатонаціональні сили в рамках Operation Prosperity Guardian забезпечують безпеку судноплавства через Червоне море і Суецький канал.

Про це пише ЦТС з посиланням на Bloomberg.

"Пентагон взаємодіє з промисловістю майже щодня, щоб оцінити потреби і запевнити, що міжнародна спільнота готова допомогти у забезпеченні безпечного проходу", - повідомив представник Міністерства оборони США щодо Близького Сходу і в Африки Брайон МакГеррі.

Однак для більшості судноплавних компаній цього поки недостатньо.

Зазначається, що половина контейнеровозів, що регулярно проходять через Червоне море і Суецький канал, наразі уникають цього маршруту через загрозу нападів. Танкери і контейнеровози йдуть довшим і дорожчим маршрутом навколо Африки, що може призвести до зростання цін на нафту і споживчі товари.

Нагадаємо, ЦТС писав, що транспортні компанії почали перенаправляти судна з близькосхідного регіону на тлі частіших атак у Червоному морі та Аденській затоці. Деякі компанії намагаються взагалі не відправляти судна до регіону, натомість обираючи маршрут навколо Африки, що збільшує час у дорозі приблизно на два тижні.