Через шторм у Північному морі на норвезькому круїзному лайнері MS Maud зникла електроенергія, внаслідок чого судно втратило здатність до навігації.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Guardian.

За даними Данського об'єднаного рятувально-координаційного центру, 266 пасажирів та 131 член екіпажу перебувають у безпеці.

"На судні немає електроенергії. Головний двигун працює, але навігаційні системи й радари - ні", - сказав представник центру, який відповідає за координацію пошуково-рятувальних операцій.

Зазначають, що під час плавання приблизно за 200 кілометрів від західного узбережжя Данії та приблизно за 330 кілометрів від східного узбережжя Великої Британії сильний вітер вибив вікна на містку судна, що призвело до потрапляння води і, як наслідок, до відключення електроенергії.

Судно, що належить круїзній компанії HX, підрозділу норвезької Hurtigruten Group, вийшло з міста Флурьо в Норвегії в четвер та повинно було прибути в британський порт Тілбері в п'ятницю.

"Наразі судно підтвердило, що в результаті інциденту ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав, і стан лайнеру залишається стабільним", - йдеться в повідомленні Hurtigruten Group.

Буксир цивільної рятувальної компанії Esvagt мав прибути до судна, яким керують вручну з машинного відділення.  Допоміжні судна Esvagt прибули, щоб допомогти лайнеру орієнтуватися, поки його не зможуть відбуксирувати в порт.