RegioJet погодився з умовами УЗ та готовий до запуску поїздів за маршрутом Прага-Чоп

Новини 860 переглядів
Facebook0 Twitter

Наразі очікується підписання договору між сторонами.

Чеська компанія RegioJet погодилася з умовами АТ "Укрзалізниця" та готова до запуску поїздів за маршрутом Прага-Чоп-Прага.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

Наразі очікується підписання договору між сторонами.

"Компанія RegioJet повністю готова до початку курсування поїздів маршрутом Прага-Чоп-Прага. Зараз ми очікуємо укладання договору з боку "Укрзалізниця". Усі істотні умови прийняті", - повідомили в компанії.

Раніше голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко висловив сподівання, що потяг Прага-Чоп-Прага спільно з чеською компанією RegioJet вдасться запустити до кінця цього року. Він також повідомив, що у переговорах із компанією виникли складнощі. Зокрема, за словами голови "Укрзалізниці", чеська компанія хоче дещо кращі комерційні умови.

Рейс Чоп-Прага включатиме три вагони на 140 місць, з них 80 місць у спальних вагонах, 60 - у вагонах з місцями для сидіння. Ціна квитка буде близько 25 євро.

Вагони з Чопа прямуватимуть у складі поїзда Прага-Кошице, що складається з 18 вагонів. 

Зазначимо, що влітку RegioJet анонсував запуск поїзда від Кошице до Чопа. "Ми хочемо розширити наш діючий залізничний маршрут від Кошице до Чопа, а в перспективі - до Мукачева. А вже потім поєднати наш поїзд з поїздами "Укрзалізниці" і організувати перевезення до Івано-Франківська, Чернівців та інших міст на заході України", - повідомив тоді власник RegioJet Радим Янчура в інтерв'ю ЦТС. Він додав, що оскільки європейська колія доходить аж до Мукачева, є бажання запустити прямий нічний поїзд з Праги до Мукачева, аби люди могли сісти на поїзд увечері в Празі, а прокинутись вже у Мукачеві.

Наверх