Міністерство транспорту США (USDOT) оголосило про виділення за програмою Rural Surface Transportation Grant 645 млн доларів на фінансування 18 проектів розвитку інфраструктури наземного транспорту в сільській місцевості. Основна мета програми - підвищити на цих територіях мобільність населення, безпеку та надійність перевезень наземним транспортом.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Один з проектів передбачає облаштування трьох різнорівневих перетинів автомобільних доріг та залізниць у місті Міллен (штат Джорджія). В даний час через існуючі переїзди щодня з порту Саванна із середньою швидкістю 16 км/год проходять близько 10 поїздів, переважно довгоскладових, що блокує на тривалий час автомобільний рух. На реалізацію цього проекту виділяється 12 млн доларів.

Ще 13,48 млн доларів спрямують на будівництво мосту над залізничними коліями в місті Блуфілд (штат Західна Вірджинія), що дозволить замінити 128-річний односмуговий автомобільний тунель, що проходить під вісьмома залізничними коліями станції компанії Norfolk Southern і тим самим покращить під'їзд авто до контейнерного терміналу.

На новому мосту також передбачаються виділені смуги для пішоходів та велосипедистів.

Програма Rural Surface Transportation Grant другий рік реалізується в рамках закону про інвестиції в інфраструктуру та робочі місця (IIJA). Цього разу на отримання гранту претендували 174 претенденти, які розраховували на виділення фінансових коштів на загальну суму 7,4 млрд доларів.

Загалом на покращення транспортної інфраструктури у сільській місцевості до 2026 року передбачається виділити приблизно 2 млрд доларів.