Влада Австралійської столичної території уклала контракт із консорціумом Canberra Metro на будівництво в Канберрі, столиці Австралії, ділянки продовження лінії трамвая.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Трамвайна лінія напрямку північ-південь завдовжки 12 км із 13 зупинками відкрилася для обслуговування пасажирів у квітні 2019 року, а у вересні 2021 року було введено в експлуатацію ще одну зупинку.

У 2022 році пасажиропотік становив близько 3,2 млн чоловік.

Іспанська компанія CAF поставила 14 низькопідлогових вагонів трамвая Urbos 3, вона ж забезпечує їхнє технічне обслуговування.

Нова ділянка довжиною 1,7 км із трьома зупинками буде побудована без повітряної контактної мережі в частково озелененій смузі. Реалізацію проекту намічено розпочати наприкінці 2024 року, комерційні перевезення на продовженій лінії розпочнуться у січні 2028 року.

У серпні 2022 року з CAF було укладено контракт на постачання до Канберри п'яти низькопідлогових вагонів трамваю Urbos 100 із тяговими акумуляторними батареями для експлуатації на ділянках без контактної мережі.

Проект будівництва ділянки вартістю 577 млн австралійських доларів фінансується національним урядом та владою столичної території. Його реалізація дозволить створити в Канберрі нові робочі місця, підвищити рівень обслуговування пасажирів та покращити сполучення з південною частиною центрального ділового району столиці.